30 Haziran 2018 Cumartesi

Otonom Otomobiller Mümkün mü?

Otonom Otomobiller Mümkün mü?
Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz sürücüsüz otomobilleri yollarda görmek, kitabımızı okurken ya da kahvemizi yudumlarken dakikalar içerisinde varacağımız yerde olmak itiraf edelim hepimizi heyecanlandırıyor. Peki bu fikir ne kadar gerçekçi? Otonom araçlar gerçekten yakın geleceğin otomobilleri mi? Otonom otomobil teknolojisinin önündeki engeller de otonom otomobiller hakkında gelişmeler de bu yazıda. Sorumuzun cevabı ise sizde

Otonom Otomobil Teknolojisinin Önündeki Engeller Neler?


Heyecanla beklediğimiz otonom otomobilleri yollarda görmeden önce sürüşe uygun çevresel şartların oluşması ve yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi gerekiyor.

  • Otonom araçların önündeki en önemli engellerden biri fiyat faktörü. Yüksek maliyetli Lidar (Lazer Radar) sistemini kullanması planlanan otonom araçlara eklenen her yeni teknoloji, otomobil fiyatlarında binlerce dolar artışa sebep olacaktır.
  • Otonom araçların kullanılmaya başlandığında çevreyi tam olarak algılayamayan sensörlerinin trafik kazalarını meydana getireceği de varsayımlar arasında. Bugün otobanlarda test edilen sürücüsüz otomobillerin şehre ne denli uyum sağlayacağı ise akıllarda soru işareti bırakıyor.
  • Otonom otomobillerin trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda vereceği tepkiler, kararsız kalma durumunda neden olabileceği olumsuz durumlar da şimdiden konuşuluyor.
  • Ulaşım trendlerinin değişmesi de otonom araçların karşılaşabileceği risklerden. Modern insanın otomobilleri, toplu taşımaya ya da bisiklete tercih etmesi sizce otonom araçların sonu olabilir mi?
  • Bir bilgisayar ünitesi tarafından yönetilen otonom araçların bilgisayar korsanlarının saldırısı ile karşılaşma ihtimali ise belki de otonom otomobiller ile ilgili üretilen en korkunç öngörülerden.
  • Peki otonom otomobil kaza yaptığında sizce suçlu kim olacak? Otomobilinin koltuğunda yolculuk yapan kişi mi? Yazılım geliştirici mi? Yoksa otomobil üreticisi mi? Otonom otomobillerle ilgili en büyük tartışmayı bu soru oluşturuyor.
  • Kişisel verilerin paylaşımını bir anlamda zorunlu kılan otonom otomobillerin bu verilerin gizliliğini ihlal etmesi durumu da karşılaşabilecek sorunlardan.

Otonom Otomobillerin Gelecekte Sağlayacağı Faydalar


otonom-arabalar-yol-isaretleri-sürüs
  • Yüzde doksanı insan hatasından kaynaklanan trafik kazalarının önüne kurallara mükemmel bir şekilde uyum sağlayan otonom otomobiller ile geçilmesi düşünülüyor.
  • İş gücüne duyulan ihtiyacı azaltacak otonom otomobillerle taşımacılık yeni bir boyut kazanacağa benziyor.
  • Otonom otomobillerin engelli bireyleri trafiğe kazandırarak fırsat eşitliği sunması planlanıyor.
  • Otonom otomobillerle birlikte paylaşımlı araçların yaygınlaşması, trafik kazalarının azalması ve hız sınırının yükselmesiyle şehir hayatının en büyük sorunlarından trafik sıkışıklığının azalması tahmin ediliyor.
  • Park yeri sorununun ise tarihin tozlu sayfalarına karışacağı sevindirici bir diğer olasılık. Sürücüsüz araçlar en doğru yeri hesaplayıp kendi kendilerini park edecekler.

Otonom Otomobil Teknolojisinde Umut Veren Gelişmeler


google-surucusuz-araba-yolda
  • Apple’ın CEO’su Tim Cook, 5 Haziran’da geleneksel olarak gerçekleşen 2017 Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC’de otonom otomobil projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Apple’ın Ford ve Mercedes-Benz gibi otomobil devlerinden uzmanları bünyesine transfer ettiği biliniyor.
  • Alman otomobil üreticisi BMW’nin CEO’su Harald Krueger ise 2021’de otonom elektrikli araç BMW iNext’i piyasaya sunacaklarını açıkladı.
  • Otonom otomobil denildiğinde ilk akla gelen isim Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise geleceğe yönelik öngörülerini paylaştı: “Şu andan itibaren beş ya da altı yıl sonra arabanıza tam anlamıyla gerçek otonom sürüşe kavuşacağız ve yol boyunca uyuyup varış noktanızda uyanacağız.”
  • Ford'un CEO'su Mark Fields, 2021 yılına kadar tam otonom araçlarını piyasaya sunmayı planladıklarını duyurdu.
  • General Motor'un öngörü ve eğilimler direktörü Richard Holman, otonom otomobillerin 2020’e kadar yollarda olacağını açıkladı.
  • Sürücüsüz araçlarını test etmek için Silikon Vadisi’nde sahte bir şehir kuran Google’ın ise insansız otomobil çalışmaları için 1.1 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.
  • Elektronik devi Samsung da otonom araç piyasasına güçlü bir giriş yaptı. Bünyesinde otonom araçların geliştirilmesi için özel bir birim oluşturduğunu duyuran Samsung, Kaliforniya’da ve otonom araçların test edilmesi için K-City adında dev bir şehir kuran Güney Kore’de otonom araba testlerine başladı.

Kumru, Columbidae

Kumru, Columbidae (güvercingiller) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı. Güvercin ve kumru adları taksonomik ayrımlarla bağlantılı olarak, kullanılmamaktadır. Hayvan bilimi olan Güvercinler takımından, güvercinden küçük, boz, gri renkli bir kuş (Streptopelia) türüdür. Özellikle Ege Bölgesine özgü, sandviç ekmeğinin içine domates, peynir ve biber konularak yapılan bir yiyecek türüdür.
Kumru nedir?
  • Neden evliliği güzel olanlara "kumrular gibi" benzetmesi yapabilir misiniz?
  • Çünkü kumru, asla eş değiştirmez
  • Çünkü kumru, içinde bulunduğu şartlara her zaman uyum gösterir, şikayet etmez.
  • Çünkü kumru, hiçbir zaman başka bir kuşun yuvasına girmez.
Familyası Yaşadığı Yerler
  • Kumrugiller (Peristeridae). Bahçelerde, ormanlarda, evlerin yakınında. Özellikleri ise, güvercinden daha küçük, ötücü bir kuş. Eşler birbirlerine çok düşkündürler. Tane ile beslenir. Çeşitleri ise, küçük kumru, gülen kumru, orman kumrusu, en çok bilinenlerdir. Güvercinler (Columbae) alt takımının kumrugiller familyasından, park, bahçe ve ufak koruluklarda çiftler halinde yaşayan güvercine benzer güzel ötücü bir kuş. Genellikle kahverengi tüylüdür. Şeklen güvercine benzemekle beraber, ondan daha küçük ve zarif yapılıdırlar.
Kumru Yuvası
  • Eşlerine bağlılığı ile meşhurdur. Eşlerden biri ölecek olursa, kalan eş ömür boyu başkasıyla eşleşmez. Etini yememek daha iyidir.
    Kumru

    Bir lokma et için, eşinin ömür boyu mutsuz olmasına sebep olunmuş olur. Dal parçalarından basit yuva yaparlar. Senede iki yumurta yumurtlarlar. Yavrular, yumurtadan çıktıktan 18 gün sonra uçarlar. Göçmen ve kalıcı olanları vardır. 
Kumru Çeşitleri

  • (Streptopelia senegalensis) 26 cm boyundadır. Çoğunlukla Trakya bölgesinde ve İstanbul civarında yaşarlar. İnsanlardan kaçmazlar. Yerli ve gezici kuşlardandır. Türk kumrusu (S. decaocta) veya diğer adıyla "gülen kumru". Mavimsi külrenginde olup baş ve boynu tarçın rengindedir. 28 cm boyundadır. Anadolu ve Trakya bölgelerinde boldur. Parklarda, kasaba ve köy bahçelerinde bulunur. Bazı yerlerde Yusufçuk adı ile anılır. Halk tarafından çok sevildiğinden korunmaktadır. Orman kumrusu (S turtur) Güney Avrupa'da bol olup, kışı Afrika'da geçirir. Evcil kumru (S. risoria) beyaz renklidir. Çoğunlukla güvercin diye bilinir.
  • Kumrular, bir yıl boyunca devamlı çiftleşirler. Kuş bilimci, Ali Boyla'ya göre bunun sebebi, kumruların ömrünün ortalama bir yıl olması. Bir defada sadece iki yavru yaptıkları için nesillerini sürdürmeleri sürekli çiftleşmelerine bağlıdır.
  • Kumrular, aşk-ı gugukçuk ötüşüyle başlarlar. Erkek dişiyi takip eder ve çiftleşmesi başlar. Bugünden sonra da bir daha birbirlerinin yanından ayrılmazlar. Aşklarının ürünü olan yavrularını, güvercin sütü denilen bir salgıyla beslerler. Kumrular, bu sıvıyı gagadan gagaya aktararak verirler. "sevgi kuşu" olarak anılmalarının bir sebebi de bu olarak görülmektedir.

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi


Yüksekten atlama, aşırı hız, dev dalgalarla yüzme, snowboard…
Çoğumuz için bu aktiviteler kulağa “çılgınca” gelirken,  bazıları için bir o kadar sıradan gelebiliyor.  Adrenalin tutkunları bu sporlardan sıkılmış olacaklar ki bu aktiviteleri daha zor, daha tehlikeli ve daha eğlenceli bir hale getirmenin peşine düşmüşler.   
Birçoğu duyduğumuzda “Yok Artık!” deme noktasına getirten bu aktiviteleri diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri çok ilginç ve bir o kadar da tehlikeli olmaları.
Ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan ve çoğu kişi tarafından adı bile bilinmeyen bu aktivitelere yurt dışında ilgi giderek büyümekte. Fakat yürekleri ağza getiren, 20 dakikası 17.000 dolara kadar çıkan bu aktiviteler yapmak istiyorsanız cebinizde yüklü miktarda paranız olması gerekiyor.
 
1. Wing Walking, İngiltere
Birçoğumuz uçağa bile binmekten korkarken hızla giden uçağın kanatlarında hareket etmeye ne dersiniz?
Bu uçaktaki tek fark yolcu koltuğunuz uçağın içinde değil de uçağın kanadında olması.
Basit çift kanatlı bir uçağa sabit şekilde bağlanıyorsunuz ve pilot 200 km hızla türlü akrobatik hareketler yaparak kalbinizi durma noktasına getiriyor.
 
 
2. Vulcano Bungee , Şili
İçinizi ısıtıcak, sımsıcacık bir etkinlik. Bir yanardağ etkinliğinden de bu beklenirdi.
Bir helikopter sizi Şili’de bulunan aktif bir yanardağın tepesine kadar götürüyor. Lavlara 200 metre kala kendinizi boşluğa bırakıyorsunuz. Bir hayli terleten atlayış sonrasında 130 km hızla savrula savrula uçuşu tamamlıyorsunuz.
 
 
3. Ölüm Kafesi (Cage of Death), Avustralya
800 kiloluk dev timsahlarla yüzmeye ne dersiniz? Eğer meraklısıysanız Avustralya’nın Darwin kentinde bulunan ve yüzlerce dev timsaha ev sahipliği yapan Crocosaurus Koyu tam size göre.
Ziyaretçiler tam güvenlikli silindirik yapıdaki ölüm kafesin içerisinde 5 metre boyundaki timsahlarla yüzüp fotoğraf çektirme ve onları besleme imkanı buluyor. 20 dakika süren bu eşsiz etkinlikte ziyaretçiler, çeneleri 3.5 ton basınç uygulayabilen bu sevimli timsahlarla birlikte kalarak, ölüm korkusuyla yüz yüze geliyor.
 
 
4. Yanardağ Sörfü (Volcano boarding), Nikaragua
Bildiğimiz snowboarddan tek farkı buzun üzerinde değil de aktif bir yanardağ üzerinde yapılması.
Buz üzerinde snowboard yapmak adrenalin bağımlısı tutkunlarına çok sıkıcı gelmiş olacak ki bir de kül üzerinde snowboard yapmayı denemişler.
10.000 den fazla adrenalin tutkununun tercih ettiği bu spor dünya üzerinde yapılan en tehlikeli sporlardan biri. 726 metre yüksekliğindeki Cerro Negro yanardağından saatte 80 km hızla aşağıya kayarak hayatınızda unutulmayacağınız eşsiz dakikalara imza atıyorsunuz.
 
 
5. Serbest Tırmanış (Free Soloing)
Ülkemizde de oldukça ilgi gören kaya tırmanışı kendi içerisinde bir çok zorluğu barındırıyor. Sıkı bir antrenman ile kuvvet, denge ve esneklik kazanarak bu sporda başarılı olabilirsiniz. Teknik ekipmanlar bu sporu, araba kullanmaktan daha güvenilir hale getiriyor.
Serbest tırmanışta el parmaklarına sardıkları bantlar ve tırmanış ayakkabısı dışında hiçbir teknik ekipman yok, sadece siz ve kaya.  Bu sporda en ufar bir hataya yer yok.

Açık Artırma Nedir, Açık Arttırma Türleri

Açık arttırmada tek satıcı vardır. Alıcı birkaç kişi olabileceği gibi birçok kişide olabilir. Tek satıcı mal sahibi adına hareket eden bir profesyonel aracıdır. Açık artırmada mal, en yüksek fiyatı, veren müşteriye satılır. Açık arttırma ilkçağdan beri uygulanan bir satış yöntemidir. Satıcının amacı alıcılar arasında rekabeti tahrik ederek fiyatı yükseltmektir. Satış kuralları ilk zamanda örf ve adete göre saptanırdı. Kamu otoritesinin açık artırmaya ilgisi, bir vergi kaynağı olmasından ileri geçmezdi. 
Eski zamanların satıcıları, açık artırmayı uzat­mayı çıkarlarına uygun görürlerdi. Satış esnasında, verilmiş son fiyatı hemen ardından artıran biri çıkmazsa müşterilerini bekletirlerdi. Mallarını agora'da (pazar yerinde) satışa çıkaran bu satıcılar, açık artırma yerine uğrayacak yeni alıcıların fiyatı yükseltebileceklerini ya da oradakilerden birinin fikir değiştirip daha iyi fiyat verebileceğini, hesaba katarlardı. 
Açık artırmanın müşteriler arasında yarışmaya dönüştüğü de olurdu. Heyecan, gurur ya da prestij sağlama nedenleriyle fiyatı alabildiğine yükseltmek­ten çekinmeyenler çıkardı. Açık artırmanın silahlı çatışmayla sonuçlandığına da rastlanırdı. 
Müşterilerin bekletilmelerini ve artırmanın şira­zeden çıkmasını önlemek için süre kısıtlamasına gidilmiştir. Önceleri artırma bir çocuğun gösterilen hedefe koşturulmasıyla başlatılmıştır. Mal, çocuk geriye döndüğü anda son fiyatı verene bırakılmıştır. Daha sonra mum yakılması tercih edilmiştir. Mum kendiliğinden söndügünde ya da işaretlenmiş yere kadar yandıgında açık artırma tamamlanmış sayıl­mıştır. Günümüzde uygulanan yöntem, mezatçının çekicini masaya vurarak sattığını açıklamasıdır. 
Yazılı hukukun gelişmesiyle kanun koyucu açık arttırma kurallarını saptamaya yönelmiştir. tık kararnamelerden biri Fransa'da 17. yy'ın ikinci yansında çıkmıştır ve Colberılin imzasını taşımakta­dır. Napolyon, borçlar ve ticaret hukukunun kodifikasyonunu gerçekleştirmiştir. İngiltere' de açık artırmaya ilişkin ilk kanun 1845' de Sir Robert Peelin teşebbüsüyle çıkarılmıştır. 
Satışı gerçekleştiren aracıların ruhsat almaları, satış yerleri, hileli işlemlerin cezalandırılması, alıcının vazgeçme olasılığına karşı teminat yatırma usulü, satış kurallarının önceden açıklanması, sahibinin malı satıştan geri çekebileceği haber yasalarla düzenlenmiştir. 
Cebri ve serbest açık artırma: Açık arttırma, serbest veya cebri olabilir. 
Cebri açık artımla, kanun otoritesine ya da idari karara dayanarak mülkiyet hakkının el değiştirmesi­ni sağlayan bir satış türüdür. Gümrüklerde kalmış, icraya verilmiş ya da müsadere edilmiş malların açık artırmaya çıkarılması cebri satışlara birer örnektir. Sahibi belli olmayan bulunmuş mallar ile kamu malları da açık artırmayla satılabilir. 
Sahibinin kendi rızasıyla açık artırmaya çıkardığı malların satılması, serbest satıştır. Serbest satışlar özel aracı firmalar ya da kamu işletmeleri tarafından yürütülebilir. Paris'teki Hotel Drouotve İstanbul'da­ki Sandal Bedesteni, aracı kamu işletmelerine örnektir. Kamu işletmeleri hükümet organlarına ya da mahalle idarelere bağlı olabilir. Resmi, yan resmi veya bağımsız bir statüyle işletilebilir. Kamu işletmeleri aracılığıyla yapılan satışı maliyeti nispeten ucuzdur. Açık artırma piyasa fiyatı çok değişik olabilen ve bekletilmeden satılmak istenen mallar için uygun bir satış türüdür.
Balık, sebze, tütün, çay hayvan derileri ve çiçekler, açık arttırmayla satılması çok kez tercih edilen mallardır. Sanat yapıtları, antikaları "ikinci el" mücevherler, halılar, biblolar değerli mobil ye ve pul koleksiyonları ile gayrimenkullerin açık artırma ile daha kısa zamanda ve daha iyi fiyatla satılması mümkün olmaktadır. Satıştan iyi fiyat elde edilebil­mesi, alıcıların ilgisine bağlıdır. Alıcıların ilgisi, her şeyden önce satıştan bilgi edinmelerini sağlamakta mümkündür.

Dünyanın en büyük yatları


AVIVA
Gros ton açısından benzer uzunluktaki diğer yatlardan önemli ölçüde büyük olan Aviva oldukça hacimli bir tekne. Andrew Langton’un söylediğine göre tekne bu büyüklüğü gizlemek için akıllıca tasarlandı. Mavi gövdesi denizi, parlak gümüş üst güverteyse gökyüzünü yansıtıyor ki bu da çizgilerin zarif ve mimari görünmesini sağlıyor. Langton burası için içinin çevresinde epey gizlilik olmasına rağmen ana ve üst güvertelerdeki 2,60 metrelik yüksek tavanlarıyla, ‘mağara gibi’ tanımını kullanıyor.


ARETI
Yatın tasarım sürecinde arka plandaki fikre gelirsek, yat sahibi eski bir olimpiyat bisikletçisi. Şu anda da profesyonel bir bisiklet takımının sponsoru ve takıma yatta da antrenman yaptırıyor. Aynı isimli bir önceki yatı tüm takımı ağırlamak için yeteri kadar rahat değilmiş ancak bu yeni Areti, çok daha fazla odaya ve sporcuların rahatlamaları için çok daha fazla imkana sahip. Nasıl imkanlar derseniz büyük bir buhar odası ve sauna, 12 kişilik oturma kapasitesine sahip spa pool ve sekiz dereceye kadar soğutulan küçük bir havuz.


BLACK PEARL
Nasıl ki Sailing Yacht A, yelken destekli motor yat olarak tanımlanıyorsa, Black Pearl de dünyanın en büyük yelkenli yatı olarak biliniyor. Yolculuklarının çoğunu yelkenleri fora olarak yapması ve yelkenlerinde bulunan güneş panelleri ve dönen pervaneleri sayesinde elektrik üreterek, hiçbir yakıt kullanmadan okyanusları aşması bekleniyor.


SAILING YACHT A
Bir Philippe Starck tasarımı! Yelken destekli bir motor yat olarak tanımlansa da hem uzunluk hem de gros ton açısından dünyadaki diğer tüm yelkenlilerden daha büyük. Ayrıca müşterinin isteğine göre ayarlanmış dizel elektrikli itici güç sistemine sahip ki bu özelliği ona 16 knot’luk bir seyir hızının yanı sıra en yüksek sürat limiti olan 21 knot’luk bir hız kazandırıyor. Farklı asansörlerle birbirine bağlı sekiz güvertesi ve serbestçe hareket edebilen sarmal merdivenleri var. Tüm bunların yanı sıra 20 ziyaretçi ve 54 kişilik mürettebatı ağırlayabilecek kapasiteye sahip.


AL LUSAIL
Öncesinde Project Jüpiter olarak bilinen yatın detayları hala gizemini koruyor. Marc&White’ın imzasının bulunduğu yatta, yüzme havuzu, sinema, helikopter pisti ve güzellik salonu bulunuyor. H2 Yat Design’dan Jonny Horsfield, yan güvertelerdeki merkez balkonların, ölü koridor efektini yok ederek, yatın merkezini ferah göstermek için tasarlandığını söylüyor. Yatın zamansız, çağdaş bir iç tasarımı var. Al Lusail’in Katar’ın yeni şehirlerinden Lusail’e bağlanması düşünülüyor. Ayrıca Alman tersane Lürssen’in Top 101’e giren üç yatından biri.


FAITH
Öncesinde Project Vertigo olarak bilinen Faith’in, 18 kişilik misafir ve 32 kişilik mürettebat kapasitesi olacağı düşünülüyor. Yat sahibinin kamarasının 180 derecelik manzarası ve çift kişilik yatağın üzerinde üç metrelik skylight var. Büyük salon kireçtaşından ve kuvars şömineyle ikiye bölünmüş. Şelalesi olan 2.5 metre derinliğindeki yüzme havuzunun alt yüzeyi camdan. 66 milimetre kalınlığındaki bu alt yüzey alt kattaki beach club’ın tavanını oluşturuyor. Ayrıca üst güvertede pizza fırını, gym ve spa bulunuyor.


BARBARA
Dış görünümündeki en ayırıcı özelliklerinden biri öne bakan iki pencerenin (köprü ve tekne sahibinin süiti) yanlarda birbiriyle kaynaşması. Bu, mümkün olduğu kadar yüksek tavanlı ve aydınlık bir ofis isteyen tekne sahibinin ricasıymış. Tekne sahibinin süitine ek olarak, Barbara’nın altı misafir kamarası var ki bunlardan biri, içindeki ayrı oturma grubuyla geniş bir VIP alana dönüşebiliyor. Ayrıca üst güvertesinde tam donanımlı spor salonu, açık hava sinemasına dönüşebilen helikopter pisti, yemek salonundan bar ve büyük bir akvaryumla ayrılan ve dans pistine dönüşebilen bir ana salonu var.
U116
Yat, Kleven’ın Yeni Zelandalı Graeme Hart için inşa ettiği ikinci yat. İnşa edilen diğer yat,  Ulysses’ten 8,75 metre daha uzun ve yaklaşık 1000GT daha büyük. Tekne sahibi, kabinin, oturma salonunun, ofisin, stüdyonun, aile oturma salonunun yer aldığı oldukça geniş bir güverteye sahip. Ayrıca ana güvertede 10 adet misafir kabini yer alıyor. Bunların yanı sıra sineması, üst katta salonu, tilt oyunu, yüzme havuzu, ve SPA’sı bulunuyor. Hart, tüm bunların lüks yatlarda mutlaka bulunması gereken çok önemli özellikler olduğunu belirtirken, bu imkanların U116’da rahat bir hareket alanı içinde yer aldığını eklemeyi unutmuyor.

JUBILEE
Hollanda’da inşa edilen en büyük süper yat. Igor Lobanov’un imzasının bulunduğu yatın en ayırıcı özelliği, dört tane dış güvertenin arasına serpiştirilen ve onu olduğundan daha uzun gösteren, üç tane false deck’inin olması. Bunlar mat camın, tik güvertenin ve aynı etkiyi geceleri de devam ettirmek için LED ışıklandırmanın kullanıldığı alanlar. Lobanov’a göre Jubilee’nin kullanılabilir güverte alanı, Orta Doğulu müşteriler için yapılan yatlardakilerden daha büyük.
AMADEA
Daha önce Project Mistral olarak bilinen Amadea, gizli tutulan bir diğer yat. Yat filosuna sahip olan tecrübeli biri için inşa edildiği ve Orta Doğu’da yerleşik olacağı düşünülüyor. Amadea’nın dört ton ağırlığında, sekiz parça dökümlü, albatros şeklinde dekoratif ve çelik bir direği var. Sahibi onu Coleridge’nin  “The Rime of the Ancient Mariner” şiirinde kast edilen büyüden korumak için albatrosun hayatını ölümsüzleştirmek istemiş. Yatın iç tasarımı TBC’ye, dış tasarımıysa Espen Qino’ya ait.

“Yaz tatilinde nereye gitsek?

1. İtalya’da bir de “çizmenin topuğuna”, Puglia’ya ayak basın!
tatil onerileri - 10 puglia
“Geçtiğimiz hafta İtalya çizmesinin topuğundaki Puglia Bölgesi’ndeydim. Puglia’nın Adriyatik Denizi kıyısındaki, turizm furyasından henüz nasibini almamış sakin şehirlerinde, bol tarzancalı, bol trenli, bol hamur işi ve bol şaraplı 5 gün geçirdik. Her ne kadar İtalya’yı en çok baharda veya yazın tercih etsek de kışının da ne kadar keyifi olduğunu görmüş olduk.” – Deniz Odabaşıoğlu
2. Gitmek için birçok neden bulabileceğiniz Karadağ’ı görmedim demeyin!
tatil onerileri - 09 karadag
“Vizesiz gidilebilecek yerlerin arasında en cazibi doğal güzellikleri ile bir adım öne çıkan Karadağ… Neden mi?…” – Hittheroadcat
3. Milano’da tüm vaktinizi yemeye ve içmeye ayırın!
tatil onerileri - 08 milano
“Umarım herkes bana katılıyordur; son senelerde İtalya’nın birçok şehrini gezme fırsatı buldum ve son kararım İtalya’nın her şehri birbirinden güzel ve özel… ” – Lisya Kalma

4. Atina: Zamanınız azsa, iki güne bir başkent sığdırın!
tatil onerileri - 07 atina
“Güneş yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlayınca hafta sonu seyahatleri kaçınılmaz oluyor. Atina, kısa uçuş mesafesiyle ilk tercihimiz oldu ve çok güzel vakit geçirdik. Oldukça dolu geçen tatilimizden herkes için faydalı olacağına inandığım notlarımı paylaşmak istiyorum.” – Deniz Tarhan

5. İspanya’nın farklı güzellikler vadeden Bask bölgesi’ni gezin!
tatil onerileri - 06 bask
“İspanya’nın kuzey kıyılarında Atlantik Okyanusu’nun Biskay Körfezi sahilinde Bask Bölgesi’nin kuzeydoğusunda konumlanan Bilbao şehri geniş meydanları, Nevrion nehri kıyısında uzanan caddeleri ve eski ile yeninin harmanlandığı eşsiz tasarımlı binalarıyla gerçekten de görülmeye değer bir liman şehri.” – Deniz Gormezano

6. Köprüleri, heykelleri ve Kafka’sıyla Prag’ı arşınlayın!
tatil onerileri - 05 prag
“Öyle bir yer düşünün ki küçücük ama küçük olmasına rağmen anlata anlata bitiremeyeceğiniz masalsı bir havaya sahip. Orta Avrupa’nın en güzel şehri belki de.. Kalbim Prag’da kaldı. Muhteşem köprüleri, gotik eserleri, sanatçıları, mimarisi ve mistik havası kalbimizi çalmayı başardı.” – Ayşegül Sncvn

7. İtalyan lezzetleri ve İtalya tarihini iç içe, Bologna ve Parma’da bulun!
tatil onerileri - 04 parma bologna
“Turistik aktivitelerden ve kalabalıklardan uzak, yerel İtalyan tatları ile dolu, huzurlu bir kısa kaçamak için işinize yarayacak kadar öneriye yer vermişimdir umarım. Bologna ve civarını rotanıza eklemeniz dileğiyle…” – Neşe Pelin Özmen

8. New York: Bitmesin, dönmeyin!
tatil onerileri - 03 new york
“New York ile ilgili anahtar kelime ne derseniz, “Beklemek” derim. New York’a gitme zamanı gelsin diye bekliyorsun, uçakta 10 saat geçsin bekliyorsun, varınca da kahvaltı etmek için, müzeye girmek için, bara girmek için, bilet almak için, olmadı bir şeyler atıştırmak için bile bekliyorsun da bekliyorsun! Güzel, lezzetli, keyifli şeylere ulaşmanın parayla değil sırayla olduğunu öğretiyor sana New York. İyi haber ise tüm beklemelerin karşılığını bulduğu!” – Irmak Özer

9. Alternatif bir Selanik keşfedin!
tatil onerileri - 02 selanik
“İzmir’in ikiz kardeşi, frappe’nin ana vatanı ve Atatürk’ün doğduğu şehir olan Selanik, rahat ayakkabılarınız olduğu sürece her yere yürüyerek gidebileceğiniz harika bir hafta sonu istikameti. Bütün rehberlerde olan turistik aksiyonlara ek olarak, keyifli mekanlar, keşifli sokaklar peşindeyseniz bu rehber sizin için!” – Sezen
10. Her bölgesi ayrı güzel Kopenhag’a aşık olun!
 tatil onerileri - 01 kopenhag
“Kopenhag tam bir keşif şehri… Bu yazıda önerdiğim yerlere gidin tabii ama siz de araştırın. Şehirde bol bol yürüyün, Christiana’ya gidin, Nyhavn’ın tadını çıkarın. Meatpacking bölgesine mutlaka gidin, orayı da keşfedin. Her sokağının ayrı keyif vereceği Kopenhag’a tekrar gitmek isteyeceğinizden emin olun.” – Lisya Kalma