29 Haziran 2018 Cuma

en korkunç 10 asma köprü


 Prev Article Next Article 
Karşı tarafa mutlaka  geçmek zorunda olduğunuzu hayal edin ! Altınızda kayalar , yerden yüzlerce metre yüksekliğinde , sadece iplerle yapılmış bir köprüden geçmek zorunda olsaydınız ne hissederdiniz? Biraz ürkütücü öyle değil mi? Listemiz dünya’nın çeşitli yerlerinde bulunan en korkunç 10 asma köprüyle ilgili.
10- Vancouver Capilano Asma Köprüsü, Kanada
Kanada’da bulunan Capilano Asma köprüsü 1889 yılında İngilizler tarafından inşa edilmişti. Halen yerinde duran bu köprü , Vancouver Capilano Parkının içinde yer alıyor. Köprü 1956 yılından sonra tekrar inşa edildi.  Köprü 137 metre uzuluğunda ve Capilano nehrinin 70 metre üstünde yer alıyor. Burası Turistlerin de oldukça uğradığı bir park. Bu köprü Vancouver, Kanada’da ziyaret edebileceğiniz en eski turistik köprü . Yükseklik korkusu olan insanların , ürkütücü bulacağı bu köprü , korkmayanlara ise eşsiz bir doğa ve nehir manzarası sunuyor.
9-Kakum Ulusal Parkı, Gana
Ağaçtan yapılmış bu köprü Gana’da bulunan Kakum Ulusal Parkı’nın içinde yer alıyor. Uzunluğu 330 metre, yüksekliği ise 40 metre yükseliğinde. Her ne kadar asma köprünün yan tarafları güvenlik nedeniyle yine ağlarla örülmüşse de ,onlarca insanın aynı anda bu köprüden geçmeye çalışması bazen korkutucu sahnelere yol açabiliyor.





8-Trift Glacier Asma Köprüsü – İsviçre
Dünya’da görebileceğiniz en güzel ama bir okadar da ürkütücü olan bu köprü İsviçre’de yer alıyor.  170 metre uzunluğu ve 100 metre yükseliği ile Alper’in  yürüyerek gezilebilen en büyük köprüsü.











7-Arenal Asma Köprüsü, Costa Rica
Arenal Asma Köprüsü , Costa Rica’nın en önemli turistik projesidir.  Costa Rica yağmur ormanlarının üstünde bulunan bu köprünün yerden yüksekliği 45 metredir.

























6-Taman Negara Ulusal Park Köprüsü , Malezya
Dünya’nın en yaşlı tropikal yağmur ormanları. Taman Negara Ulusal Köprü de dünya’nın en uzun file köprüsü ünvanına sahip. 500 metre uzunluğunda olan bu asma köprünün yerden yüksekliği ise 50 metre. Köprü tamamen fileden yapılmış, köprünün üstündeyken , ağaçların en tepelerine  dokunabilme şansınız oluyor. Bu bir doğa harikası ama oldukça ürkütücü.
5-Carrick-a-Rede Köprüsü, Kuzey İrlanda
Avrupa’nın en güzel manzaralarından birini görmek isterseniz , bu nefes çekici asma ip köprüsünün üstünde yürümelisiniz. 20 metre uzunluğunda, 30 metre yüksekliğinde olan  bu köprü , üzerinde insan varken oldukça çok sallanır. Kayaların tepesinde yürünen bu köprü , özellikle rüzgarlı havalarda aşırı sallanmasından dolayı insanları korkutur. Kalp rahatsızlığı olanların bu maceraya atılması ise kesinlikle yasaktır.
4-Gilgit Asma Köprü, Hindistan
Hindistan’ın Gilgit bölgesinde bulunan bu asma köprü, araçları Hunza nehrini geçirme görevini görüyor. Buradan geçmek , hayatta yaşayabileceğiniz özel ama aynı zamanda da korkutucu bir deneyim olabilir. Bu köprü ,ağaçtan yapılmış ve sanki her an kırılabilirmiş hissi veriyor. Köprüden geçergeçmez de çok dar ve karanlık bir tünele giriş yapıyorsunuz. Bu tünel 2 arabanın yanyana geçmesi için oldukça küçük , hatta bazen 1 araba için bile küçük gelebiliyor ama buraya gelen maceraperest  turistler bu turu kaçırmak istemiyorlar.
3- Gorge Köprüsü ,Amerika
Yapımına 1929 yılında başlanan dünya’nın en uzun asma köprüsü Colorado , Amerika’da bulunuyor.  321 metre yüksekliğinde ve  387 metre uzunluğunda olan bu köprünün bugünkü değeri 15 milyon $.  Bu köprü dünya’daki en ünlü köprülerden biri ve her yıl bir çok turist bu köprüyü görmek için buraya geliyor.







2-Asma Köprü Ghasa , Nepal
Himalayaların ortasında dağlık bir ülke olan Nepal muhteşem bir doğaya sahip.  Bu gördüğünüz köprünün yapılma amacı hayvanların bu köprüyü kullanmaları ve Ghasa kasabasına geçmelerinin önlenmesi. Bu köprüyü tabiki insanlar da kullanıyor ama köprü oldukça tehlikeli , bir canlının köprüden düşme durumunda hayatta kalması neredeyse imkansız gibi gözüküyor.





1-Hunza Nehri, Pakistan
Hunza nehrinin üzerinde bulunan bu köprü  dünya’daki en korkutucu köprü. Kenarları açık , tamamen ipten yapılmış olan bu köprü için güvenlik kelimesini kullanmak çok yanlış olabilir. Özellikle rüzgarlı havalarda köprü çok daha tehlikeli oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder