19 Haziran 2018 Salı

Sindirime yardımcı 7 doğal besin

sindirime-faydali-besinler
1. Lahana Turşusu : Lahana turşusu yapılırken spesifik bakterilerle fermente olur. Bu yiyecek Almanya’da popüler olmasına rağmen birçok Avrupa ülkesinde farklı şekillerde görülür. Aynı zamanda yemeğinize refakat edebilecek bu besin ekşi tadıyla tükürük salgılarını çalıştırarak sindirim işlemine yardımcı olur.


2. Yoğurt : Yoğurt içirişindeki canlı ve aktif kültürleriyle bilinir ve yavaş sindirim sistemlerine yardımcı olur. Son zamanlarda üreticiler sindirim sistemine yardımcı olsun diye içeriklerindeki yararlı bakterileri arttırdılar. Fakat bazıları reklamlarında halkı yanlış bilgilendirmek yüzünden davalara maruz kaldılar. Süslü şeylere gerek yok, sadece normal yoğurt yiyin yeter.


3. Siyah Çikolata : Listemizdeki en tatlı şeylerden biri olan çikolata şaşırtıcı bir şekilde probiyotik bir besindir. Aynı zamanda antioksidanlarda içerir fakat bu antioksidanlar sütlü çikolatalarda bulunmamaktadır. Çikolatanızı seçerken yüzdelerine bakarak seçebilirsiniz. Daha fazla çikolata yüzdesi olan ürünler gerçek çikolata demektir. Bu yüksek yüzdeli ürünler genellikle yemekler için kullanılır ve ağız tadınıza uygun olmayabilir. Eğer probiyotik olarak çikolata tüketecekseniz yemeklerinizden önce tüketmeniz tavsiye edilir.

4. Muz : Muzun birçok faydası yanında genellikle probiyotik özelliklerinden pek bahsedilmez. İçerdiği yararlı bakteriler ile sindirim sistemine faydalı bir besindir. Aslında muz mevcut bakterileri zenginleştirir ve çoğalmalarını sağlar. Bu bakteriler bağırsakta bulunur. Muz içerdiği lifler ile de sindirime destek olur. Muzun listemize girmesinin bir başka sebebi ise düşük glisemik indekse sahip olmasıdır.


5. Kefir : Fermantasyon işlemi ile kefir normal sütten daha iyi bir probiyotikdir. Listemizdeki besinlerin genel özellikleri fermente olmaları ve spesifik bakteriler içermeleridir. Kefir ise bunlardan farklı değildir. Yapılan çalışmalara göre kefir bir kompleks probiyotikdir.


6. Tam Tahıl Ekmeği : İşte beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeğini tercih etmek için bir sebep daha. Besleyici öğelerinin ve proteinin yanında tam tahıl ekmeği sindirim sistemine de inanılmaz faydaları vardır.


7. Salamura Sebzeler : Herhangi bir turşu size ihtiyacınız olan iyi bakterileri sağlayabilir. Turşu suyu da bu bakterileri içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder