30 Haziran 2018 Cumartesi

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi

Dünyanın En Çılgın 5 Aktivitesi


Yüksekten atlama, aşırı hız, dev dalgalarla yüzme, snowboard…
Çoğumuz için bu aktiviteler kulağa “çılgınca” gelirken,  bazıları için bir o kadar sıradan gelebiliyor.  Adrenalin tutkunları bu sporlardan sıkılmış olacaklar ki bu aktiviteleri daha zor, daha tehlikeli ve daha eğlenceli bir hale getirmenin peşine düşmüşler.   
Birçoğu duyduğumuzda “Yok Artık!” deme noktasına getirten bu aktiviteleri diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri çok ilginç ve bir o kadar da tehlikeli olmaları.
Ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan ve çoğu kişi tarafından adı bile bilinmeyen bu aktivitelere yurt dışında ilgi giderek büyümekte. Fakat yürekleri ağza getiren, 20 dakikası 17.000 dolara kadar çıkan bu aktiviteler yapmak istiyorsanız cebinizde yüklü miktarda paranız olması gerekiyor.
 
1. Wing Walking, İngiltere
Birçoğumuz uçağa bile binmekten korkarken hızla giden uçağın kanatlarında hareket etmeye ne dersiniz?
Bu uçaktaki tek fark yolcu koltuğunuz uçağın içinde değil de uçağın kanadında olması.
Basit çift kanatlı bir uçağa sabit şekilde bağlanıyorsunuz ve pilot 200 km hızla türlü akrobatik hareketler yaparak kalbinizi durma noktasına getiriyor.
 
 
2. Vulcano Bungee , Şili
İçinizi ısıtıcak, sımsıcacık bir etkinlik. Bir yanardağ etkinliğinden de bu beklenirdi.
Bir helikopter sizi Şili’de bulunan aktif bir yanardağın tepesine kadar götürüyor. Lavlara 200 metre kala kendinizi boşluğa bırakıyorsunuz. Bir hayli terleten atlayış sonrasında 130 km hızla savrula savrula uçuşu tamamlıyorsunuz.
 
 
3. Ölüm Kafesi (Cage of Death), Avustralya
800 kiloluk dev timsahlarla yüzmeye ne dersiniz? Eğer meraklısıysanız Avustralya’nın Darwin kentinde bulunan ve yüzlerce dev timsaha ev sahipliği yapan Crocosaurus Koyu tam size göre.
Ziyaretçiler tam güvenlikli silindirik yapıdaki ölüm kafesin içerisinde 5 metre boyundaki timsahlarla yüzüp fotoğraf çektirme ve onları besleme imkanı buluyor. 20 dakika süren bu eşsiz etkinlikte ziyaretçiler, çeneleri 3.5 ton basınç uygulayabilen bu sevimli timsahlarla birlikte kalarak, ölüm korkusuyla yüz yüze geliyor.
 
 
4. Yanardağ Sörfü (Volcano boarding), Nikaragua
Bildiğimiz snowboarddan tek farkı buzun üzerinde değil de aktif bir yanardağ üzerinde yapılması.
Buz üzerinde snowboard yapmak adrenalin bağımlısı tutkunlarına çok sıkıcı gelmiş olacak ki bir de kül üzerinde snowboard yapmayı denemişler.
10.000 den fazla adrenalin tutkununun tercih ettiği bu spor dünya üzerinde yapılan en tehlikeli sporlardan biri. 726 metre yüksekliğindeki Cerro Negro yanardağından saatte 80 km hızla aşağıya kayarak hayatınızda unutulmayacağınız eşsiz dakikalara imza atıyorsunuz.
 
 
5. Serbest Tırmanış (Free Soloing)
Ülkemizde de oldukça ilgi gören kaya tırmanışı kendi içerisinde bir çok zorluğu barındırıyor. Sıkı bir antrenman ile kuvvet, denge ve esneklik kazanarak bu sporda başarılı olabilirsiniz. Teknik ekipmanlar bu sporu, araba kullanmaktan daha güvenilir hale getiriyor.
Serbest tırmanışta el parmaklarına sardıkları bantlar ve tırmanış ayakkabısı dışında hiçbir teknik ekipman yok, sadece siz ve kaya.  Bu sporda en ufar bir hataya yer yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder